Koopgids - Maak een planning voor uw buitenkeuken!

Welkom bij onze koopgids. Hierin proberen we om op een eenvoudige manier de verschillen tussen diverse soorten buitenkeukens duidelijk te maken en aan te geven wat u zoal nodig zou kunnen hebben voordat u tot aanschaf overgaat. Deze gids geeft u ook tips die het u gemakkelijker maken om die buitenkeuken te kiezen die voor u de juiste is.
Ongeacht hoever u bent bij het plannen van uw gedroomde buitenkeuken, of u al een buitenkeuken in gedachten heeft of dat u net een beginnend idee heeft, hopen wij dat deze gids u kan helpen om het verdere proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mocht u na het lezen van deze gids meer vragen en opmerkingen hebben, aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice! Onze experts helpen u met alle plezier!

7 belangrijke punten om aan te denken bij het kiezen van een buitenkeuken

Dus waar beginnen we? Het plannen van een buitenkeuken lijkt soms net een doolhof waarin je maar moeilijk je weg vindt. Dus kan het fijn zijn om vaste grond onder je te voelen. We wilden maar beginnen met onze zeven belangrijkste tips, waaraan u moet denken bij de aanschaf van een buitenkeuken:

1. Plannen! Planning is alles, met name bij de bouw van een buitenkeuken. De belangrijkste zaken waarover u moet nadenken zijn: wat wilt u met uw buitenkeuken, welke functies moet uw buitenkeuken hebben en waar moet uw buitenkeuken worden geplaatst. Lees meer over de plaatsing van buitenkeukens in onze gids “een buitenkeuken bouwen”.


2. Bepaal welk type buitenkeuken u wilt. Wilt u de fundering zelf leggen en gebruikmaken van inbouwoplossingen voor uw buitenkeuken? Of wilt u een kant-en-klare buitenkeuken thuis geleverd krijgen, eentje die u direct kunt gebruiken? Lees meer over de diverse oplossingen in onderstaande paragrafen.

3. Materiaalkeuze Zorg dat u een buitenkeuken kiest die is gemaakt van materialen die bestand zijn tegen buiten staan. Let er ook op dat alle onderdelen van de buitenkeuken zijn gemaakt van de juiste materialen. Sommige partijen verkopen buitenkeukens waarbij de schroeven en de verbindingen niet dezelfde staalkwaliteit hebben. Het gevolg is dat deze delen van de buitenkeuken gaan roesten.


4. De barbecue is het middelpunt van een buitenkeuken. Gun uzelf tijd en kies de barbecue die het beste bij uw wensen en eisen past. Gasbarbecue, kolenbarbecue of kamado? U beslist!


5. Een werkblad is belangrijk voor als u buiten een complete maaltijd wilt bereiden. Zorg ervoor dat uw buitenkeuken bij uw behoeften past.


6. Denkt u aan elektriciteit en stromend water? Als u uw buitenkeuken niet direct bij uw huis plant, neem dan contact op met een erkende loodgieter en elektricien!


7. Bescherm uw buitenkeuken goed tijdens slecht weer, vooral tijdens de winter.Investeer in een goede bescherming, die tegen weer en wind bestand is. Of ga voor een vrijstaande buitenkeuken, die in de wintermaanden eenvoudig in de garage kan worden gerold.Wilt u meer lezen over zaken waaraan u moet denken voordat u een buitenkeuken aanschaft? Ga dan naar “Een buitenkeuken bouwen”. Mocht u vragen of ideeën hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, dan helpen wij u!

Welke buitenkeuken is de juiste voor u?

Met de lente voor de deur is het tijd om de barbecue naar buiten te verplaatsen. Dus waarom niet de complete keuken? Eten koken is voor veel mensen een aangename onderbreking van het dagelijkse bestaan, maar soms voelt het niet heel fijn om in een warme keuken te staan wanneer de rest van het gezin van het mooie weer geniet of lekker in de tuin zit. En dat maakt een buitenkeuken de perfecte oplossing!

Dus, nu u hebt besloten om in een buitenkeuken te investeren, hoe vindt u dan degene die het beste bij u past? Aangezien een buitenkeuken op veel verschillende manieren kan worden gebouwd, bestaat de mogelijkheid om deze af te stemmen op uw wensen en behoeften. Wij hebben twee verschillende types buitenkeuken: inbouw en/of vrijstaande modules.

Inbouw buitenkeukens


Wilt u uw buitenkeuken vanaf de fundering opbouwen, dan moet u uitzien naar een inbouw buitenkeuken. De fundering van uw buitenkeuken ontwerpt u zelf en het materiaal bepaalt u aan de hand van uw eigen voorkeur en smaak. De producten die u inbouwt in de buitenkeuken, vindt u daarentegen bij ons. U kunt daarbij uw buitenkeuken zo eenvoudig of uitgebreid maken als u wilt.

Een klassieke basis voor een buitenkeuken bestaat doorgaans uit een barbecue, een zijbrander (om toebehoren te kunnen koken of bakken) en een of meer bergkastjes. Let op! Vergeet niet om een ventilatierooster te kopen als u voor deze oplossing gaat. Ventilatie is een must in uw inbouw buitenkeuken. Hebt u het gevoel dat u meer wilt doen in uw buitenkeuken, dan zijn de mogelijkheden schier eindeloos. Lees meer over onze diverse Inbouw buitenkeukenpakketten.

Vrijstaande buitenkeukens


Een vrijstaande buitenkeuken is voor wie een kant-en-klare moduleoplossing wil - klaar voor gebruik! Deze moduleoplossing is flexibel en kan worden aangebouwd, uiteen worden genomen en worden vervangen. U stelt eenvoudig uw buitenkeuken samen door die modules te kiezen die bij uw behoeften passen.

Wij hebben tevens kant-en-klare modulepakketten voor wie hulp wil bij het samenstellen van de buitenkeuken van zijn dromen. Alle moduleoplossingen hebben wieltjes, zodat u uw buitenkeuken eenvoudig naar buiten en naar binnen kunt rollen wanneer u dat uitkomt. Lees meer over onze divers Vrijstaande buitenkeukenpakketten.

Ontwerp uw buitenkeuken in de juiste tuinomgeving!
Ontwerp uw buitenkeuken in de juiste tuinomgeving!
Vindt u het lastig om u het eindresultaat voor te stellen of weet u misschien niet goed welke buitenkeuken in uw woonomgeving past? Geen probleem! Gebruik onze hiervoor speciaal bestemde 3D-tool, waarmee u in alle rust uw buitenkeuken kunt visualiseren, plannen en bouwen in de juiste tuinomgeving. Flexibel en eenvoudig. U kunt ervoor kiezen om naar eigen wens modules in elkaar te zetten, met de functies die u nodig hebt. Om van start te kunnen gaan en uw designkeuken te ontwerpen vindt u deze 3D-tool hier.

De verschillende delen van de buitenkeuken

Ongeacht het type buitenkeuken dat u kiest, moet dit worden aangevuld met uiteenlopende functies, delen en nevenproducten. Klik deze aan om rechtstreeks naar een aantal van onze subpagina's voor onderstaande producten te gaan.

Vragen en antwoorden / FAQ


Welk merk moet ik kiezen?
Als u beslist hebt welk type buitenkeuken u wilt, is het tijd om een leverancier te kiezen. Voor vrijstaande buitenkeukens hebben we oplossingen in diverse prijsklassen van Myoutdoorkitchen en het Zweedse Skeldervik. Als u meer belangstelling hebt voor een inbouw buitenkeuken dan vindt u ook oplossingen van topklasse van de Myoutdoorkitchen Built-in serie. In ons assortiment vindt u alleen buitenkeukens van leveranciers met ervaring, die gespecialiseerd zijn in de branche, wat duurzame buitenkeukens van slijtvast materiaal garandeert.

Van welk materiaal moet mijn buitenkeuken zijn gemaakt?
Welk materiaal u kiest is aan u, maar denk er wel aan dat de producten die u in uw buitenkeuken plaatst van duurzame materialen zijn gemaakt. Om die reden is het merendeel van onze producten gemaakt van 304 SS staal. 304 SS is goedgekeurd voor contact met levensmiddelen. Het is het optimale materiaal voor een buitenkeuken omdat het niet roest, mits het wordt onderhouden. Het gaat corrosie in bijv. zoetwater tegen en het is bestand tegen temperaturen tot 925 graden. Het is ook niet magnetisch, zodat het geen vuil en deeltjes aantrekt, en daarom is het eenvoudig schoon te houden. ideaal voor gebruik in keukens en andere locaties met hoge eisen aan hygiëne. In onze staalgids hebben we alles verzameld wat u moet weten over diverse types staal.

Waar moet ik mijn buitenkeuken plaatsen?
Wees tactisch wanneer u uw buitenkeuken opbouwt. Plaats deze zodanig dat u elektriciteit en water eenvoudig kunt aansluiten. Kijk ook of de buitenkeuken wellicht zo kan worden geplaatst dat hij relatief in de luwte staat. Op die manier kunt u onnodige ongelukken op winderige dagen vermijden. Lees in onze gids “Een buitenkeuken bouwen” meer over de zaken waaraan u moet denken bij het plaatsen van een buitenkeuken.