Bouw een buitenkeuken!

Bekijk hier onze handleiding voor het bouwen van een buitenkeuken!
Bekijk hier onze handleiding voor het bouwen van een buitenkeuken!
Bouw uw barbecue in en combineer deze met een zijbrander, gootsteen of opbergruimte en creëer een complete buitenkeuken. Een eigen buitenkeukenmaakt het leuker om buiten eten te koken en tegelijkertijd is het een fijne plek om 's zomers met familie en vrienden samen te komen.
Hebt u plannen om een buitenkeuken in uw tuin of op uw terras te bouwen?
Wanneer je zelf een buitenkeuken bouwt, is de planning een belangrijk deel, dat u ook helpt om tot een geslaagd eindresultaat te komen. Het bouwen van een buitenkeuken hoeft niet moeilijk te zijn en een handige doe-het-zelver kan tegenwoordig op talloze plaatsen inspiratie opdoen om zelf diverse buitenkeukenoplossingen te realiseren. In ons assortiment voor inbouw buitenkeukens vindt u alles wat u nodig hebt om buitenshuis een weldoordachte keuken te bouwen. U kunt vrijelijk functies kiezen, variërend van inbouw gas barbecues, houtskoolbarbecues, zijbranders, koelkasten tot waterkranen een baraccessoires. Of waarom zou u niet een van onze kant-en-klare inbouw buitenkeukenpakketten kiezen?
Een buitenkeuken bouwen - waar moet ik aan denken?
Om u op weg te helpen met uw planning hebben wij een aantal tips en trucs die we u niet willen onthouden! Hebt u nog meer vragen of ideeën? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag, zowel telefonisch als per e-mail.

Plaats de buitenkeuken goed

Als u eenmaal besloten hebt om een buitenkeuken te plaatsen, is de volgende vraag: waar moet hij staan? Uiteraard is het antwoord aan u, waar u vindt dat hij het beste past, maar het is wellicht handig om de buitenkeuken niet al te ver van uw huis te plaatsen. Daardoor hebt u makkelijker de beschikking over zowel elektriciteit als water. Als u de buitenkeuken dicht bij uw huis plaatst, wordt degene die het eten klaarmaakt bovendien vaak beschermd tegen hinderlijke wind. Tip: plaats uw buitenkeuken in de buurt van een kas. Naast beschutting tegen de wind hebt u dan ook zelfgekweekte ingrediënten bij de hand!

Bescherm uw buitenkeuken

Een buitenkeuken staat dikwijls bloot aan weer en wind. Een afdakje boven uw buitenkeuken is dus handig, aangezien dat tot minder onderhoud leidt. Bovendien kunt u de keuken dan ook gebruiken als het wat minder weer is. Maar denk eraan dat u de barbecue niet te dicht bij het afdakje plaatst, omdat dat snel zwart wordt. Als uw buitenkeuken niet onder een afdakje, een pergola of een andere barbecuebescherming staat, adviseren wij u om de keuken of uw barbecue af te dekken met een daarvoor bestemde beschermhoes die uw bezit beschermt als het niet wordt gebruikt. Een goede hoes resulteert in minder onderhoud en een langere levensduur van de buitenkeuken.


Opbergen in uw buitenkeuken
Je kunt buitenshuis nooit teveel bewaren in een keuken. Denk dus praktisch en reserveer binnenin een opbergruimte met schappen als u een tekening maakt van uw buitenkeuken. Met goede opbergmogelijkheden kunt u al uw barbecuetools en barbecuegerei binnen handbereik opbergen en hoeft u niet naar binnen te lopen om deze op te halen. Kies zelf het uiterlijk van uw opbergruimte en of u deze open en zichtbaar wilt of ingebouwd met kastdeurtjes en laden van roestvrij staal.

Stromend water in de buitenkeuken

Stromend water is geen vereiste in een buitenkeuken, maar het is wel heel prettig als het er is. Als het niet mogelijk is om warm en koud water naar uw buitenkeuken door te trekken, is een eenvoudige oplossing om rechtstreeks water aan te sluiten vanaf een waterpunt aan de buitenkant van uw huis ofwel om de gootsteen aan te sluiten op de tuinslang en daar een emmer onder te plaatsen. Denk eraan dat het verstandig kan zijn om in de winter het water af te sluiten.

Elektriciteit in de buitenkeuken

Elektriciteit in een buitenkeuken is echt heel fijn. Dan kunt u bij uw keuken een koelkast installeren, diverse keukenmachines gebruiken en verlichting installeren. Om eenvoudig over elektriciteit te kunnen beschikken, is het handig om de buitenkeuken in de buurt van uw huis te plaatsen.

Welke materialen kunt u gebruiken bij het bouwen van een buitenkeuken?

De fundering van uw buitenkeuken kan bijvoorbeeld bestaan uit hout, laadpallets, aluminium, leca, beton, steen of mortel. Welk materiaal u kiest is aan u - creëer uw droombuitenkeuken precies zoals u 'm wilt! Misschien wilt u dat de materialen van uw buitenkeuken bij het ontwerp van uw huis passen, of wellicht dat uw buitenkeuken op natuurlijke wijze opgaat in uw tuin. Ongeacht aan welke materialen u de voorkeur geeft, kan het verstandig zijn om de plaats van de buitenkeuken in ogenschouw te nemen. Als het de bedoeling is om uw buitenkeuken ergens onbeschut en zonder afdakje te plaatsen, kies dan materiaal dat daarop is berekend.

Houd ook rekening met het feit dat de producten die u in uw buitenkeuken plaatst, gemaakt zijn van duurzame materialen die bestand zijn tegen buiten staan. Kies daarom altijd een slijtvast type staal met een hoge corrosiebestendigheid, bijv. roestvrij staal 304 SS, dat is goedgekeurd voor contact met levensmiddelen. Het is het optimale materiaal voor een buitenkeuken omdat het niet roest, mits het goed wordt onderhouden. Roestvrij staal 304 SS is ook niet magnetisch, wat betekent dat het geen vuil en deeltjes aantrekt, zodat het eenvoudig te reinigen en de vanzelfsprekende keuze voor een buitenkeuken is. Vanwege deze voordelen zijn de meeste types buitenkeuken die u bij ons aantreft gemaakt van dit type staal.

Vragen en antwoorden / FAQ


Wat is een buitenkeuken?
Een buitenkeuken kan worden gezien als een verlengstuk van uw keuken in huis. Een buitenkeuken bestaat vaak uit een barbecue, hetzij een vuurtafel, hetzij een houtskoolbarbecue, kastjes met opbergmogelijkheden, werkbladen voor het eenvoudig bereiden van voedsel plus een gootsteen waar u de groenten eenvoudig kunt afspoelen en uw handen tijdens het koken kunt wassen. Als u een geavanceerdere buitenkeuken wilt bouwen, kunt u deze uitbreiden met een koelkast, een pizzaoven en een teppanyaki-module.

Vrijstaande buitenkeuken of inbouw-buitenkeuken?
Kies voor een vrijstaande buitenkeuken als u op zoek bent naar een flexibele kant-en-klare oplossing met modules. Wij hebben zowel kant-en-klare buitenkeukenpakketten die direct in gebruik genomen kunnen worden als losse vrijstaande modules met verschillende functies die u naar wens kunt combineren. DIY - Wilt u liever uw eigen buitenkeukens realiseren in de tuin, kijk dan naar een inbouw buitenkeuken. De fundering van de buitenkeuken ontwerp je zelf en het materiaal en de inrichting bepaal je aan de hand van je eigen voorkeur en smaak. In onze koopgids hebben we onder buitenkeuken bouwen de belangrijkste informatie verzameld om rekening mee te houden bij de planning van een buitenkeuken.

Wat heb ik nodig in een buitenkeuken?
Kies de functies van een buitenkeuken op basis van uw wensen. Misschien wilt u een eenvoudige zomerkeuken met alleen een barbecue en een werkblad? Of anders een buitenkeuken op het terras met alles erop en eraan, inclusief een grote vuurtafel, een pizzaoven, een koelkast, een gootsteen en een royale opbergruimte? U kiest helemaal zelf wat u in uw buitenkeuken wilt en wat er precies bij uw huis past.

Vindt u het lastig om u het eindresultaat voor te stellen of weet u misschien niet goed welke buitenkeuken in uw woonomgeving past? Gebruik onze speciaal hiervoor bestemde 3D-tool, waarmee u in alle rust uw buitenkeuken kunt visualiseren, plannen en bouwen in de juiste tuinomgeving. Neem gerust contact op met onze klantenservice als u niet goed weet welke producten u voor uw buitenkeuken moet kiezen of als u andere vragen hebt. Dan helpen wij u graag.

Welk merk moet ik kiezen?
Als u beslist hebt welk type buitenkeuken u wilt, is het tijd om een leverancier te kiezen. Voor vrijstaande buitenkeukens hebben we oplossingen in diverse prijsklassen van Myoutdoorkitchen en het Zweedse Skeldervik. Als u meer belangstelling hebt voor een inbouw buitenkeuken dan vindt u ook oplossingen van topklasse van de Myoutdoorkitchen Built-in serie. In ons assortiment vindt u alleen buitenkeukens van leveranciers met ervaring, die gespecialiseerd zijn in de branche, wat duurzame buitenkeukens van slijtvast materiaal garandeert.