Staalgids - Het juiste type staal voor uw roestvrijstalen buitenkeuken

Dat buitenkeukens per definitie buiten staan, maakt de materiaalkeuze des te belangrijker. De meeste buitenkeukens worden gemaakt van roestvrij staal (zogenaamd stainless steel), dat minder geneigd is tot roesten dan andere types staal, zoals koolstofstaal. Wanneer u een buitenkeuken koopt, is het van belang om te weten van welke staalkwaliteit deze is gemaakt. Diverse types roestvrij staal verschillen van elkaar, afhankelijk van het chroomgehalte en andere stoffen waarmee is gemengd. Dit mengsel bepaalt op zijn beurt de mate waarin de diverse staaltypes roestbestendig zijn.

Diverse types roestvrij staal

De meeste roestvrijstalen buitenkeukens op de markt zijn gemaakt van 430 SS staal, dat geschikt is voor gebruik buitenshuis, een zekere weerstand heeft tegen roest en een alternatief is dat vriendelijk is voor uw portemonnee. De meeste van onze buitenkeukens zijn gemaakt van 304 SS staal, een staalkwaliteit die voor een betere roestbestendigheid zorgt en een langere levensduur heeft. Dat komt doordat ca. 10% van het staal bestaat uit nikkel - een relatief dure stof, die 304 SS staal wat duurder maakt dan 430 SS staal, maar die voor een aanzienlijk hogere kwaliteit zorgt.

Waarom zou u een keuken van 304 SS staal kiezen?

• Een langere levensduur en een hogere kwaliteit dan andere staaltypes

• Niet magnetisch - trekt geen vuil en deeltjes aan en is eenvoudig schoon te houden

• Gemakkelijker te onderhouden dan bijv. 430 SS staal, dat binnen een paar maanden kan gaan roesten als u het niet op de juiste manier behandelt

• Bestand tegen weer en wind

• Grotere weerstand tegen roest en corrosie dan andere staaltypes

• Goedgekeurd voor contact met levensmiddelen

• Bestand tegen temperaturen tot 925 graden


Goed aan denken! Geen enkel staaltype is volledig roestbestendig. Ongeacht de door u gekozen staalkwaliteit is het van belang om uw buitenkeuken goed te onderhouden. In onze onderhoudsgids kunt u meer lezen over hoe u uw buitenkeuken optimaal verzorgt.