Onderhoudsgids - Hoe verzorg ik mijn buitenkeuken?

Met zijn plaats buitenshuis staat een buitenkeuken bloot aan wind, regen en andere omstandigheden die de duurzaamheid van een buitenkeuken op de proef stellen. Een factor die de duurzaamheid van uw buitenkeuken beïnvloedt, is het type staal. Wij adviseren SS staal als de beste optie. Een andere belangrijke factor is verzorging en onderhoud van uw keuken. Voor een maximale levensduur van uw zomerkeuken hebben wij onze beste tips voor een optimaal onderhoud van uw buitenkeuken verzameld.
8 belangrijke punten voor het onderhoud van uw buitenkeuken

1. Schoonmaken en onderhoud vinden altijd plaats wanneer de apparaten koud zijn. Als uw apparaat wordt gevoed met gas, moet het worden uitgeschakeld en afkoelen voordat er onderhoud kan plaatsvinden.

2. Om het hoogkwalitatieve uiterlijk van uw buitenkeuken te behouden, adviseren wij u de keuken schoon te maken met een mild sopje en af te drogen met een zachte doek, bijv. van microvezel. Gebruik een schoonmaakmiddel dat is afgestemd op roestvrij staal, bijv. WD-40 of Würth Allesreiniger voor buitenkeukens.

3. Plaats de buitenkeuken niet in de buurt van zout of brak water. Zoutrijke lucht in zee-omgevingen kan roestvast staal doen corroderen.

4. De barbecue schoonmaken: Een barbecuerooster maakt u het eenvoudigst schoon met een mengsel van warm water en zeep. Voor hardnekkige vlekken kunt u een niet-schurend schoonmaakmiddel gebruiken om vervolgens te spoelen met water. Laat de barbecue drogen aan de lucht. Aangezien de binnenkant van gasbarbecues bij de
fabricage niet wordt gelakt, kan daar na gebruik verkleuring optreden. Om deze te verwijderen kunt u gebruikmaken van een barbecuereiniger en een borstel. Spoel de barbecue vervolgens met een sopje en laat hem aan de lucht drogen.

5. De Myoutdoorkitchen Black Collection ontleent zijn zwartgrijze kleur aan een chemisch proces, waardoor u bij het reinigen van uw keuken alleen schoonmaakmiddelen op oliebasis kunt gebruiken.

6. Gebruik geen schurende of ontvlambare schoonmaakmiddelen aangezien dat tot beschadiging of brand kan leiden.

7. Breng geen bijtende barbecue- of ovenreinigingsmiddelen aan op gelakte oppervlakken.

8. Als uw buitenkeuken het hele jaar door buiten staat, adviseren wij u om in combinatie met regelmatig onderhoud een beschermhoes te gebruiken.

Let op! Barbecues moeten na elk gebruik goed worden schoongemaakt. De overige modules in de buitenkeuken moeten met regelmatige tussenpozen worden schoongemaakt.